De waarde van Royal Joh. Enschedé

Merk: Royal Joh. Enschedé
Datum: januari 2020
Onze kapel: Brand design, brand development, web development

Royal Joh. Enschedé staat synoniem voor het beroemde Nederlandse papiergeld. Of het nu de vuurtoren is of de snip, we kennen ze allemaal. Onze Kapel heeft de eer gekregen om voor dit grootse merk een nieuwe propositie en visuele identiteit te ontwikkelen. Zodat Royal Joh. Enschedé ook in de volgende 300 jaar kan blijven staan voor drukwerk en meer van het allerhoogste niveau.

Door het merk Royal Joh. Enschedé leidend te maken in alle communicatie versterken we de overkoepelende merkbelofte en worden alle bestaande en nieuwe innovaties en diensten onderdeel van de concrete waarde die het merk vertegenwoordigt.

Royal Joh. Enschedé
Representing value since 1703

Elke uitingsvorm brengt een waarde voor het voetlicht. Deze vertelt waar het merk voor staat en hoe het merk deze waarden in de praktijk brengt. Van 300 jaar ervaring op het gebied van hoogwaardig, specialistisch waardepapier tot de toepassing van AR en IoT technologie. Zo bewijst Joh. Enschedé dat ze ook vandaag en morgen vooroploopt in het beschermen, creëren, delen en bepalen van concrete en emotionele waarde.

Om het merk voor te bereiden op de volgende fase in haar bestaan werden ook het logo en de vorm- en beeldtaal gemoderniseerd.

OK-Royal-Joh-Enschede-Waardes

Merkidentiteit

Logo (door)ontwikkeling

In de loop van eeuwen is het logo verworden tot een druk en onsamenhangend geheel. Door het aantal elementen te verminderen, lijndiktes gelijk te maken en een krachtiger font te gebruiken hebben we een moderner logo met een kwalitatievere uitstraling.

OK-Royal-joh Enschede Values - beeldmerk ontwikkeling

Kleuren, vorm- en beeldtaal

Het grid en de kleuren uit de bekende gulden biljetten zijn de basis voor de verdere huisstijl. Dit vormt een kleurrijk stijl die blijft inspireren.

OK_Royal-Joh Enschede Values - kleuren en layout

Waardemerk

Alles wat Joh. Enschedé maakt vertegenwoordigt een waarde. Ook deze komt tot uitdrukking in de huisstijl. De verschillende gravure stijlen uit de geschiedenis van waardepapieren zijn dan ook als waardemerk toegevoegd.

Ook meer waarde uit je merk halen?

Banner Joh Enschede Value Geld
OK-Royal-joh-enschede-website