Jouw energie maakt ons innogy

Merk: innogy
Website: innogy.com
Datum: maart 2018
Onze kapel: interne communicatie, webdevelopment

innogy wil zich blijven ontwikkelen om van invloed te kunnen zijn op de energiemarkt. Maar ook als het gaat om klanttevredenheid en het behalen van doelen die ertoe doen in de wereld. De medewerkers spelen daarbij een belangrijke rol. Want als zij zich ontwikkelen, ontwikkelt het bedrijf zich met hen mee.

innogy vroeg ons voor het ontwikkelen van een overkoepelende gedachte, waarbij we duiden dat innogy het potentieel van haar medewerkers optimaal wil benutten. Zij zijn tenslotte een gigantische bron van energie die van invloed is op het verder ontwikkelen van het bedrijf.

Deze nieuwe, interne boodschap is de kapstok die alle communicatie verbindt en deel uitmaakt van een groter geheel. Het is een langetermijnvisie die consequent wordt gecommuniceerd in allerlei middelen.

Het doel is het ‘empoweren’ van de medewerkers. Oftewel, ‘jouw energie’ is waardevol. Iedereen moet dat gevoel en de ambitie van de boodschap meekrijgen. innogy biedt de mensen daarom handvatten aan om die energie zo goed en zinvol mogelijk te gebruiken.

“Energie is het middel om doelen te bereiken.”

Visuele taal

De waarden van innogy worden geïllustreerd door de brand icons. Door deze te koppelen aan de medewerkers, worden zij de echte ambassadeur van deze waarden en het merk. Deze herkenbare en inspirerende beeldtaal werd verwerkt in een serie thema visuals die de tone-of-voice illustreren en de reikwijdte van de gehele interne campagne tonen.

De ‘Jouw energie maakt ons innogy’-belofte werd breeduit toegepast op het medewerkersprogramma SOR (Samen voor Ontwikkeling en Resultaat).

Met SOR geeft innogy haar medewerkers de middelen in handen om hun energie optimaal in te zetten om zich persoonlijk te ontwikkelen. Deze new way of working stelt hen in staat om op hun eigen manier mee te doen aan het beter maken van hun leefwereld. Ook geeft het hen richting en helpt het bij het behalen van gestelde targets en doelen.

Door individuele medewerkers en teams optimaal van hun energie gebruik te laten maken, bereiken we onze gezamenlijke doelen en maken we iedereen deel van het uiteindelijke resultaat.

“Met SOR ben ik regisseur van mijn eigen carrière.”

Van manager naar coach

Leidinggevenden werden binnen SOR via het speciaal ontwikkelde programma iLead ‘getraind’ om een nog betere coach voor hun team te worden. Om hun team efficiënter en doelgerichter te laten presteren.

“iLead helpt je bij het beter laten presteren van je team.”