IVM het coronavirus

I.V.M. HET CORONAVIRUS – crisismaatregelen op A4-papier

Auteur: Wytze Hoogslag
Tekst: Camiel Bulder
Uitgeverij: Onze Kapel

I.V.M. HET CORONAVIRUS is een 164 pagina’s dik boekje waarin te zien is hoe Nederland reageert op een crisissituatie en hoe ondernemers zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden met het meest alledaagse medium voorhanden: het A4’tje.

Een verzameling A4’tjes

In maart 2020 kondigde de Nederlandse regering maatregelen af tegen de verspreiding van het coronavirus. De ochtend erop hingen er honderdduizenden A4-velletjes in de ramen van cafés, restaurants, winkels en kapperszaken. Wytze Hoogslag legde van 16 maart tot en met 1 juni op wandelingen door de stad een verzameling foto’s aan van deze crisiscommunicatie.

Het boekje

Wytze is corona gerelateerde A4’tjes gaan verzamelen, hij fotografeerde er honderden. Het boekje biedt de kijker ruimte om te zoeken naar allerlei interessante overeenkomsten en verschillen. Camiel Bulder schreef een begeleidend essay waarin hij dieper ingaat op dit fenomeen. Onze Kapel hielp als uitgever met de ontwikkeling van het boekje.

Wytze Hoogslag

Alledaags ontwerp is een leidraad in het werk van Wytze. Hij studeerde in 2018 af aan de kunstacademie in Groningen met een onderzoek naar reclame op A4’tjes.

Hij werkt als art director bij creatief communicatiebureau Onze Kapel.

Wilt u meer weten over het boekje?
Neem contact op via wytze@onzekapel.nl
of bel naar 023 8200 900.

Corona-A4
Corona-A47
Corona-A44
Corona-A412
Corona-A49
Corona-A48
Corona-A410
Corona-A46
Corona-A43
Corona-A411
Corona-A412
Corona-A45