Ben Magazine

Merk: Ben
Website: www.ben.nl
Datum: april 1999
Onze kapel: brand design, campagne

Klanten van telecombedrijven worden standaard overladen met mails en folders. Ben wilde graag sympathieker en inspirerender communiceren. Wij bedachten daarvoor het Ben magazine, een hoogwaardig tijdschrift waar de beste (beginnende) fotografen en schrijvers mee aan de slag gingen.

Per uitgave werd een thema gekozen welke op een Ben-waardige manier invulling kreeg. De oplage steeg al snel naar 1 miljoen (abonnees). Ruim 3 jaar is het Ben magazine het cadeau geweest voor trouwe Ben bellers.

onze kapel ben magazine spread

Ben verliefd.

Maakt liefde blind? Een artikel over blinde mensen en liefde. Gek van verliefdheid. Over lovejunks en crime passionel. The smell of love: scratch & sniff.

Ben anders.

Tweelingen voelen elkaar feilloos aan en spreken dezelfde taal. Maar toch verschuilen er meerdere karakters achter de individuen. Klopt de voorstelling van iemand wel bij de eerste ontmoeting?

Ben vrolijk.

Van Bacchus tot Bassie: lachen is zo oud als de mensheid. Van ziek zijn een feestje maken. En het verdrietige “daar word je niet vrolijk van”.

onze kapel ben verliefd magazine
ben anders campagne door onze kapel
onze kapel ben vrolijk magazine

Ben blauw.

Blauw inspireert. Niets mooier dan blauwe lucht en een diepblauwe zee. De kleur van lang en diep dromen. Maar ook van de blues en natuurlijk van Ben blauw.

Ben thuis.

Thuis is de plek waar je jezelf bent. En waar je altijd weer naar terugkeert. Thuis aan het werk zonder prikklok of lunchtrommeltje. Running home voor een homerun. En heimwee naar huis.

Ben gezellig.

Gezellig is misschien wel het beste exportproduct van Nederland. Is het ouderwets of  nog steeds actueel? Gemütlich of cosy vertellen niet het verhaal. Gezelschapsdieren zijn goed voor onze gezondheid.

onze kapel ben onderweg magazine
onze kapel ben thuis magazine
onze-kapel-ben-gezellig-magazine

Fotografie

Erwin Olav, Morad Bouchakour, Martijn Steiner Lovisa, Maurice Heesen, Mart Engelen, Mieke Meesen, Menno Kok, Lucas Göbel, Marie-José Jongerius, Simon Wheatley en Bart van Bussel