Agile way of working

Merk: Agile way of working
Website: abnamro.nl
Datum: maart 2017
Onze kapel: Interne communicatie, brand design, digital marketing, event marketing

Ook ABN AMRO werkt volgens de Agile-methode. Ter introductie van deze nieuwe manier van werken ontwikkelde Onze Kapel de naam, vorm, boodschap en invulling van de verschillende events.

Wat Agile in feite doet, is het omarmen van veranderingen. Het inzicht dat verandering tijd nodig heeft en voortkomt uit nieuwe ideeën, deed bij ons een lampje branden… Het licht van Edison werd door ons als metafoor gebruikt om het Agile denken en werken vorm te geven. Licht laat je dingen zien, geeft helderheid en staat voor innovatie en creativiteit. Met licht als symbool ontwikkelden wij de basisvormen die op elke event m.b.t. Agile ‘aan’ staan.

Geometrische beeldtaal

De geometrische vormen die bij Grids, Blocks, Triangles en Circles horen, in combinatie met een duurzame uitstraling werd als basis gebruikt om het Agile-karakter te benadrukken.

Communicatie en event

In alle communicatie kwam de Agile Way of Working tot uiting. Voor alle medewerkers op de ABN AMRO hoofdkantoren werd een complete Agile Experience ontwikkeld, waar de voordelen van de nieuwe aanpak doormiddel van workshops en lezingen inzichtelijk werden gemaakt.

Agile praatplaat

Hoe je Agile effectief toepast in je werk werd aan de hand van een online praatplaat duidelijk gemaakt.

Zomercursus

In navolging van het event op het hoofdkantoor organiseerde ABN AMRO de Agile Summer School. Een programma gevuld met interessante sprekers en talloze mogelijkheden om de Agile Way of Working toe te passen op de werkvloer.

Grid Finder

Om de afdelingen die Agile werken in kaart te brengen, werd door ons een aparte grid finder ontworpen.